Camus Extra Elegance Cognac DD. 0,7L 40% Nagyobb

Camus Extra Elegance Cognac DD. 0,7L 40%

Új termék

141986 Ft/ liter

Bővebb leírás

99 390 Ft‎ Adóval

Egyéb infó

A cognac a fehér borok kétszeri lepárlásából készül. A bor száraz, savas, könnyű bor kell hogy legyen, melynek tisztán történő elfogyasztása kevésbé alkalmas, de lepárlásra megfelelő. kizárólag egy szűk lista szerinti szőlőfajták borai használhatók fel cognac előállítására. A lepárlás a hagyományoknak és az előírásoknak megfelelően csakis rézüstökben történhet.A kifőzés után legalább 2 éven át tölgyfa hordókban kell érlelni a párlatot, mielőtt azt cognacnak lehet nevezni.Legvégül a különböző cognacokból kikeverik (vagy más szóval házasítják) az értékesítésre szánt italt, biztosítva, hogy az ízek teljessége adott legyen minden egyes évjáratban. Mindegyik gyártónál dolgozik  kóstoló mester, aki a keverék összeállítását határozza meg, ő a felelős azért, hogy a termék íze pontosan egyezzen az ugyanott évtizedekkel korábban előállított cognac ízével.A cognac korát a házasításban szereplő legfiatalabb kora határozza meg.Három féle cognacot találhatunk amelyek:

VS - Very Special (nagyon különleges) - *** három csillag - a legfiatalabb összetevője is legalább két évig hordóban érlelt

VSOP - Very Superior Old Pale (nagyon kitűnő régi cognac) - a legfiatalabb összetevője is legalább négy évig hordóban érlelődött, de az átlagos kora ennél magasabb.

XO - Extra Old (rendkívül régi) - a legfiatalabb összetevő legalább hat évig érlelt, de az átlag 20 év fölött van.