TEQUILA

 Mexikó egyik nemzeti itala.tequila a kék agavé cukorban gazdag tövéből erjesztenek és párolna.A tequilát Mexikóban – az általánosan elterjedt tévhittel ellenére – tisztán, „kísérő” nélkül fogyasztják. A világ más részein a tequila silver változatát  sóval és citrommal isszák. Először a kézre sót szórnak, majd lenyalják, ezt követően kóstolják...

 Mexikó egyik nemzeti itala.tequila a kék agavé cukorban gazdag tövéből erjesztenek és párolna.A tequilát Mexikóban – az általánosan elterjedt tévhittel ellenére – tisztán, „kísérő” nélkül fogyasztják. A világ más részein a tequila silver változatát  sóval és citrommal isszák. Először a kézre sót szórnak, majd lenyalják, ezt követően kóstolják a tequilát, majd megesznek egy szelet lime-ot/citromot. A tequila gold esetében a fahéjat és narancsot használnak a szertartáshoz.

  • TEQUILA blanco vagy plata , silver – érleletlen, ízesítetlen tequila
  • TEQUILA joven vagy oro, gold – lehet érleletlen és érlelt tequila keveréke, de leggyakrabban olyan érleletlen párlat, melyet az érlelt tequiláknál használt adalékokkal „finomítanak”
  • TEQUILA reposado, aged – legalább 2 hónapig, legfeljebb 1 évig tölgyfahordóban érlelik
  • TEQUILA añejo, extra aged – legalább 1 évig érlelik legfeljebb 600 literes tölgyfahordóban
  •  TEQUILA extra-añejo,ultra aged – legalább 3 évig érlelik legfeljebb 600 literes tölgyfahordóban
Bővebben

TEQUILA 67 terméket találtam.

Mutat 1 - 67 / 67
Mutat 1 - 67 / 67